torsdag 30. mai 2013

Refleksjon 2b

2a) Forståelse av budskapet og målgruppe.

     "Fortell, forklar og drøft mulige støyskilder i ditt medieproduk og/eller andre utfordringer som har hindret budskapet i å nå frem til målgruppen."


Hvilke budskaper ønsker jeg å uttrykke?
Jeg ønsker å demonstrere og vise hva Vågen Videregående Skole har å by på, og hvor bra denne skolen er. Vågen VGS er en skole med mange forskjellige mennesker, sider, personligheter og ikke minst linjer og muligheter. Selv visste jeg ikke helt hva jeg gikk til når jeg søkte på- og kom inn på Vågen VGS - og jeg var redd for at jeg hadde valgt feil skole. Følelsene og inntrykkene jeg sitter igjen med nå etter å ha gått på denne skolen i 9 måneder er at jeg absolutt ikke har valgt feil. Vågen er en skole full av muligheter og sjarm. Nivået er høyt, prosjektene er utfordrende, lærerne er kreative, oppgavene er varierende og det er et utrolig godt miljø blant elevene og lærerne på skolen. Det er nettopp dette jeg vil vise til andre elever som er tvilende og nysgjerrige på hvilken videregående skole de vil søke på.
Det er umulig å få frem alt det gode Vågen har å by på i en liten film, i tillegg ville ikke tiden strukket til til å fått filme alle øyeblikk som gjør Vågen til skolen den er. Det var blant annet på grunn av disse premissene jeg kom frem til at jeg ville lage en promo/reklame-film for Vågen. Jeg vil at elever skal se filmen min og sitte igjen med en god følelse og gode inntrykk. Jeg vil trigge nysgjerrigheten og få fatt i oppmerksomheten til elevene som ser filmen, og "underbevisst" oppfordre dem til å selv finne ut mer konkret om skolen.
Jeg kan kanskje ikke vise dem alle øyeblikkene, minnene og ansiktene som gjør det verdt det å stå opp 06.00 hver morgen, men jeg kan påvirke dem til å velge vår skole slik at de selv får oppleve disse.

Noen stikkord på hvem målgruppen er
Målgruppen til filmen er hovedsakelig tvilende og nysgjerrige 9 og 10 klassinger som ikke helt vet hvilken skole de vil søke på til videregående. I tillegg til disse så vil jeg også si at foreldre til 9 og 10 klassingene er en del av målgruppen; valget av skole er viktig, og valget blir ikke bare tatt av ungdommene som skal søke. Hvis også foreldrene sitter igjen med et godt inntrykk av- og en god følelse 'om' Vågen, så blir kanskje valget litt lettere.

Uønskede budskap som mottaker kan motta og hva denne støykilden er. UTDYP hvordan disse uønskede budskapene kan oppstå, vurder og forklar hva du kan gjøre for å bedre dette.
Uønskede budskap som mottaker kan motta er (forhåpentligvis) få, men de er der. Et av dem er for eksempel at danselinja på Vågen er kjedelig. Det vi fikk filmet av dans var hovedsakelig ballett, og i et av klippene er 1 eller flere dansere uheldige og bommer på koreografien. Hvis filmens seere legger merke til dette kan de skape seg et inntrykk av at nivået ikke er særlig høyt. En støykilde når det kommer til hvordan danselinja er representert i filmen er at noen kan oppleve/forstå det slik at danselinja ikke er for gutter. Poenget med filme er å vise det skolen har å by på, og at Vågen er en skole for alle. Dessverre har vi bare med 2-3 mannlige dansere i filmen, og det kan oppfattes slik at danselinja er en jente-linje.
Det med kjønn gjelder også DH og SSF, men det har seg slik at det faktisk er få gutter på disse linjene.

Støy i selve filmen/filmingen kan være/er at vi har filmet hele filmen med DSLR-kameraer. Dette gjorde vi for å lettere kunne dra med oss kameraene rundt, få plass i trange øvingsrom, fordi det er noe vi eier og har tilgang til selv i tillegg til at spontan-filming ble en mulighet. Men kvaliteten på filmene er dessverre ikke fullt så god som kvaliteten en får ved å filme med svære filmkameraer, og dette kan være med på å skape et lite og/eller mindre profesjonelt inntrykk av filmen.
Et fakta som kan oppleves både som et ønsket budskap // uønsket budskap // og støy er det at filmen er lagd av elever som går på medielinja på Vågen. Det positive med dette er at vi får vise litt av det vi kan, og det en kan lære selv hvis en velger å gå MK. Det negative med dette er at filmen ikke ser fullt så profesjonell ut, og at den kanskje ikke er like kul som en film lagd av noen med full utdanning/mer erfaring innen området ville lagd.

For å unngå disse støykildene kunne vi ha filmet med film-kameraer, men da kunne ny støy oppstått som dårligere kameravinkler i små rom og ikke fullt så spontane og sjarmerende filmklipp. I tillegg ville oppbevaring og lån bli problem fordi det er midt i eksamenstiden for andre medieelever og 1 klassinger får ikke låne utstyr.
For å forhindre at elever skal tenke at skolen bare er for jenter så kunne vi ha filmet flere gutter. Forhåpentligvis vil ikke denne typen støy dekke store deler av filmen nettopp fordi vi har en blanding av kjønn og aldre, men det er ting vi kunne ha endret under filmingen av enkelte klipp. Vi kunne for  eksempel filmet nærbilder av mannlige dansere for å gjøre de tydelig at de er der, men det ville skapt ny støy i form av at en ikke kan se bevegelsene skikkelig (og dans er bevegelse aka essensielt).

Alt i alt vil jeg si meg veldig fornøyd, det har vært en kjekk periode!

mandag 13. mai 2013

Prefleksjon 1 og 2a


I denne perioden skal vi jobbe med FRI PLATTFORM. Vi får selv bestemme hva vi skal lage, hvordan det skal lages og hvem vi skal lage det med. Produktet vi står igjen med etter denne perioden skal kunne promotere og/eller informere om det å være elev på Vågen Videregående Skole. Eksempler på hva vi kan lage er reklame, fotoserie, film, tutorial i en programvare, dokumentar eller noe helt annet.
Produktet blir kanskje brukt til å presentere (MK på) Vågen VGS når vi får besøk av 9. og 10. klassinger som lurer på hvilken skole/linje de skal søke på.
Vi skal bruke alle medietimene på skolen i denne 5 ukers perioden på å lage og ferdiggjøre medieproduktet. Vi skal også blogge fortløpende om prosessen.
Plattformen jeg skal jobbe på er film. Jeg skal sammen med Anne lage en feelgood reklamefilm for Vågen VGS som skal fange nyskjerrige og tvilende 9 og 10 klassingers oppmerksomhet. Inspirasjon til oppgaven er hentet fra Promofilm for Skjærgårds Music and Mission Festival 2013. Jeg vil lage en film fordi det er lenge siden jeg har filmet og redigert egne klipp, og inspirasjonen flyter over på denne plattformen.
Målet med filmen er å gjøre seerne til filmen (9. og 10. klassinger) nyskjerrige og gira på Vågen VGS med hovedfokus på MK-linja. De skal, etter å ha sett denne filmen, være interesserte i å finne ut mer om skolen og det den tilbyr selv i tillegg til at de få den grunnleggende informasjonen fra oss/filmen. 

I filmen skal linjene på skolen representeres av elevene. Vi skal filme og redigere det som skjer i timene på skolen, for eksempel medieelever som filmer og redigerer, designelever som klipper i stoffer og syr, danseelever som jobber med koreografi, musikkelever som spiller i band, osv. Vi lager avtaler med lærerene i de forskjellige fagene slik at vi kan filme "the real deal". Vi vil fremstille skolen og det den tilbyr slik den er helt naturlig;
 elever som ler i timer, elever som trenger hjelp fra lærere til vanskelige oppgaver, de som sliter og de som får det til. Dette gjør vi for å ikke være feilledende for de som søker informasjon, i tillegg til dette så føler vi ikke en trang for å fremstille skolen anderledes enn slik den faktisk er. Selv ble vi "lokket" til skolen av elevens, lærerenes og skolens naturlige skjarm og karisma.

Vi skal bruke spennende og varierende kameravinkler - prøve å tenke litt "nytt". I tillegg til dette skal vi legge på diverse effekter under redigeringen, eksempel slow-motion, speede opp klippene. Stoppe og trekke inn øyeblikk, speede opp og vise action/gjøre hverdagslige bevegelser/gå-turer litt mer spennende. Vi skal også representere lærerene på MK gjennom korte filmklipp med fisheye-effekt for å variere litt, vise filmeffekter tydelig og for å bruke litt humor/sjarm i filmen. Ellers skal vi fokusere på å  tenke litt nytt innen filmskapelsen; eks: filme imens kameramannen ligger på magen på et skateboard og sklir gjennom kantinen). 

Filmens budskap er at Vågen VGS er en spennede skole som nettopp DU (9. og 10. klassinger) bør søke på.



torsdag 9. mai 2013

Arbeidsplan





Alle filmavtalene er ikke helt i boks enda, vi venter på svar og meldinger fra enkeltlærere og elever. Ellers er det ca slik de kommende ukene ser ut for meg :) Mine roller er B-foto og klipp.

fredag 3. mai 2013

Min oppgave

Plattformen jeg skal jobbe på er film. Jeg skal sammen med Anne lage en feelgood reklamefilm for Vågen VGS som skal fange nyskjerrige og tvilende 9 og 10 klassingers oppmerksomhet. Inspirasjon til oppgaven er hentet fra Promofilm for Skjærgårds Music and Mission Festival 2013.

torsdag 2. mai 2013

Fri plattform

Nå er vi helt på slutten av første året på MK, og vår siste oppgave er utdelt. I denne perioden skal vi jobbe med FRI PLATTFORM. Vi får selv bestemme hva vi skal lage, hvordan det skal lages og hvem vi skal lage det med. Produktet vi står igjen med etter denne perioden skal kunne promotere og/eller informere om det å være elev på Vågen Videregående Skole. Eksempler på hva vi kan lage er reklame, fotoserie, film, tutorial i en programvare, dokumentar eller noe helt annet.

Produktet blir kanskje brukt til å presentere (MK på) Vågen VGS når vi får besøk av 9. og 10. klassinger som lurer på hvilken skole og linje de skal søke på.

Vi skal bruke alle medietimene på skolen i denne 5 ukers perioden på å lage og ferdiggjøre medieproduktet. Vi skal også blogge fortløpende om prosessen, stay tuned!